'Nieuws uit Duitsland: RB Leipzig hoopt op komst van PSV-trainer Schmidt'

'Nieuws uit Duitsland: RB Leipzig hoopt op komst van PSV-trainer Schmidt'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 20:34zo 05-12-2021 om 20:34

Laatste update: zondag 5 december 2021 om 20:44zo 05-12-2021 om 20:44

RB Leipzig ziet in PSV-trainer Roger Schmidt de ideale opvolger van de ontslagen Jesse Marsch. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Kicker zondagavond. Het moet echter blijken hoe realistisch een overstap van Schmidt op korte termijn is: de Duitser ligt nog tot het eind van dit seizoen vast in Eindhoven.

Zondagmiddag werd het ontslag van Marsch officieel. De naam van Schmidt werd al genoemd in Leipzig, maar nu meldt Kicker dus dat Die Roten Bullen serieuze interesse hebben. De PSV-coach wordt gezien als de 'ideale kandidaat' voor de trainersvacature.

Schmidt staat echter nog onder contract bij de huidige nummer drie van de Eredivisie. Die verbintenis loopt na dit seizoen weliswaar af, maar Leipzig wil zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen. Het is niet duidelijk of PSV bereid is om mee te werken aan een transfer van Schmidt.

Assistent-trainer Achim Beierlorzer neemt momenteel de honneurs waar bij Leipzig. De ploeg staat op een teleurstellende elfde plek in de Bundesliga. Als Schmidt daadwerkelijk naar Leipzig vertrekt, krijgt hij te maken met oud-Ajacieden Brian Brobbey en Solomon Bonnah en voormalig PSV'er Angeliño.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws