Schmidt verdedigt Drommel: 'Die statistiek is niet 100 procent betrouwbaar'

Schmidt verdedigt Drommel: 'Die statistiek is niet 100 procent betrouwbaar'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 09:31zo 05-12-2021 om 09:31

Joël Drommel kan nog niet helemaal aan de verwachtingen voldoen bij PSV, maar Roger Schmidt neemt het voor hem op. De Duitse trainer ziet echter ook dat de statistieken van de 25-jarige doelman nog wat tegenvallen.

Zo heeft Drommel het laagste reddingpercentage  van alle Eredivisie-keepers (23 procent) en krijgt hij meer tegengoals dan hij volgens de Expected Goal-waarde zou moeten krijgen. "Natuurlijk ken ik een hoop statistieken", reageert Schmidt tegenover Voetbal International. "Het is goed om ze te bekijken, maar het is geen vervanging voor de indrukken die ik krijg als ik een wedstrijd analyseer."

"De Expected goals-statistiek is in mijn optiek niet honderd procent betrouwbaar en niet helemaal duidelijk", vervolgt de PSV-trainer. "Aan het einde van het seizoen kan je het misschien gebruiken om het een en ander te analyseren, maar na een wedstrijd of een bepaalde situatie moet je meer vertrouwen op wat je zelf hebt gezien."

PSV won zaterdag met 4-1 van FC Utrecht, maar bij de tegentreffer van Mike van der Hoorn trof Drommel geen blaam. Een week geleden ging hij tegen sc Heerenveen wél in de fout. "Ik ben natuurlijk niet blij dat hij die bal niet ving, want het was een gemakkelijke bal, en als hij die bal gevangen had, dan hadden we twee punten meer gehad. Maar Joël is zich nog aan het ontwikkelen en hij heeft de ervaring van fouten maken en het omgaan met de druk nodig om een volgende stap te kunnen zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws