PSV-exit van Schmidt 'geen issue': 'Beide partijen zitten er comfortabel in'

PSV-exit van Schmidt 'geen issue': 'Beide partijen zitten er comfortabel in'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 21:45zo 05-12-2021 om 21:45

Een vertrek van Roger Schmidt momenteel 'geen issue' voor PSV en de Duitse trainer, meldt het Eindhovens Dagblad. RB Leipzig wil Schmidt naar verluidt graag aanstellen na het vertrek van Jesse Marsch. Algemeen directeur Toon Gerbrands reageert ook kort op de geruchten rondom de PSV-oefenmeester.

Kicker bracht zondagavond het nieuws naar buiten dat Schmidt de topkandidaat is om trainer te worden bij Die Roten Bullen, waar Marsch recent ontslagen is. Navraag van het ED leert dat een exit nu 'geen issue' is voor PSV en de trainer. Schmidt beschikt over een contract tot medio 2022 en daar staan geen ontsnappingsclausules in. PSV kan nu dus vragen wat het wil voor zijn trainer, die komende zomer mogelijk gratis de deur uitwandelt.

Betrokkenen melden echter dat PSV bezig is met het Europa League-duel bij Real Sociedad, in plaats van een mogelijk vertrek van Schmidt. De voormalig coach van onder meer Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg werd de laatste weken gelinkt aan verschillende Duitse clubs. De interesse van Leipzig lijkt echter serieus. 

In gesprek met De Telegraaf vertelt Gerbrands dat hij zich daar geen zorgen over maakt. "Zijn naam is al bij zoveel clubs genoemd. We zijn samen in gesprek over de toekomst", stelt de directeur. "Daarbij gaat het ook over zaken als de invulling van de selectie volgend seizoen. Het eerste gesprek hebben we achter de rug en binnenkort volgt er een tweede gesprek. Beide partijen zitten er comfortabel in en we ervaren geen grote tijdsdruk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws