Druk op Van den Brom neemt nog verder toe na vijfde duel zonder overwinning

05-12-2021 23:50 Laatste update: 23:54
18

De druk op John van den Brom neemt verder toe bij KRC Genk. Op bezoek bij KV Mechelen wist de ploeg van de Nederlander voor de vijfde wedstrijd op rij niet te winnen.

Van den Brom zat de laatste weken op de wip bij Genk. De club uit het noordoosten van België leek een vormdip achter zich te hebben gelaten, maar niets bleek minder waar. Een overwinning bij Mechelen was dan ook van cruciaal belang voor Genk en Van den Brom.

Bij rust zag het er nog goed uit voor de bezoekers: enkele minuten voor de pauze zorgde Théo Bongonda namelijk voor de bevrijdende 0-1. In de tweede helft ging het echter al snel mis voor Genk: Nikola Storm wist uit een voorzet tot scoren te komen namens Mechelen. Niet veel later kregen Van den Brom en zijn ploeg een welkom steuntje in de rug. Mechelen-doelman Gaëtan Coucke kreeg rood, nadat hij op de voet van Kristian Thorstvedt stond.

Ondanks de rode kaart wist Mechelen lang stand te houden tegen Genk. Pas in de slotfase kregen de bezoekers grote kansen. Die werden echter niet meer verzilverd, waardoor Van den Brom weer niet weet te winnen. Genk staat nu teleurstellend achtste, met evenveel punten als achtervolgers KAS Eupen en KV Kortrijk. De komende dagen zullen uitwijzen of het duel bij Mechelen ook de laatste was voor Van den Brom bij Genk.