Studio Voetbal lyrisch over 'enorm zelfverzekerde' Gakpo: 'Nog een jaartje PSV'

Studio Voetbal lyrisch over 'enorm zelfverzekerde' Gakpo: 'Nog een jaartje PSV'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 07:00ma 06-12-2021 om 07:00

Ibrahim Afellay komt superlatieven tekort voor Cody Gakpo. De aanvaller van PSV keerde zaterdag tegen FC Utrecht (4-1) terug van een blessure, die hem zes weken aan de kant hield.

De rentree van Gakpo was succesvol: de aanvaller domineerde Utrecht en scoorde. Afellay maakte hem mee bij PSV en is groot fan. "Ik denk dat we dat allemaal zijn", zegt de 53-voudig international bij Studio Voetbal. "Alles wat Gakpo doet is vuur, hij straalt enorm veel ambitie en kracht uit."

Het zorgt ervoor dat de toekomst van Gakpo ook weer onderwerp van gesprek wordt. Afgelopen zomer zou onder meer Bayern München voor hem in de markt zijn geweest. Afellay: "Hij weet heel goed wat hij wil. Ik denk wel dat het voor hem slim zou zin om sowieso nog een jaar bij PSV te blijven. Zeker met het oog op het WK 2022 in Qatar. Als hij daar bij wil zijn, moet hij spelen en bij PSV is dat gegarandeerd het geval. Met een jaartje extra zou hij PSV als aanvoerder zelfs nog meer naar zijn hand kunnen zetten."

Theo Janssen noemt Gakpo 'een fantastische speler'. En ook Arno Vermeulen is lyrisch. "Het is zo'n verstandige jongen. Hij is enorm rustig en zelfverzekerd, op een goede manier. Hij heeft echt de persoonlijkheid om in het topvoetbal te functioneren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Gakpo na dit seizoen klaar voor de Europese top?

Ja
49%
Nee
51%
(1117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws