Memphis bewust van 'laatste kans' voor Barça: 'Deze wedstrijd is als een finale'

Memphis bewust van 'laatste kans' voor Barça: 'Deze wedstrijd is als een finale'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 14:13ma 06-12-2021 om 14:13

Laatste update: maandag 6 december 2021 om 14:18ma 06-12-2021 om 14:18

Memphis Depay speelt woensdagavond zijn belangrijkste wedstrijd voor FC Barcelona sinds zijn komst. De aanvalsleider beseft maar al te goed dat waarschijnlijk alleen winst op Bayern München telt om ook na de winter zeker te zijn van Champions League-voetbal.

"Het is onze laatste kans", opent Memphis op het clubkanaal van Barcelona. "Dat is de waarheid. Deze wedstrijd is als een finale." De Catalanen staan voor de loodzware taak om resultaat te halen bij Bayern. Benfica speelt thuis tegen Dinamo Kiev, waardoor Barça bij winst van de Portugezen alleen aan een driepunter in Beieren genoeg heeft om de knock-out-fase te bereiken.

"We zullen ons mentaal goed moeten voorbereiden", reageert Memphis. "We zullen alles moeten geven om het gewenste resultaat te behalen." Barcelona-preses Joan Laporta sprak onlangs zijn vertrouwen al uit in de ploeg van Xavi Hernández. "Er gaat een wonder gebeuren in München. Ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen", sprak hij. 

Bayern München en Barcelona trappen woensdagavond om 21:00 af. Wanneer het de Catalanen niet lukt om resultaat te behalen én Benfica wint, is Barcelona genoodzaakt tot Europa League-voetbal na de winterstop. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws