'Blijft in de familie: hoe meer records hij pakt, des te beter het Ajax vergaat'

'Blijft in de familie: hoe meer records hij pakt, des te beter het Ajax vergaat'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 06:55di 07-12-2021 om 06:55

Danny Blind hoopt dat zijn zoon Daley zo veel mogelijk Ajax-records van hem overneemt. Dat kan dinsdagavond al gebeuren wanneer de Amsterdammers het in de Champions League opnemen tegen Sporting Portugal.

Ajax pakte nog nooit achttien punten uit zes groepsduels in het miljardenbal. Het record staat op zestien, gepakt door Blind senior en zijn ploeggenoten in 1995. Junior kan die 'titel' nu overnemen. "Het blijft in dat geval in de familie", zegt Danny tegen De Telegraaf. "Dan vind ik het niet zo erg."

Er is een vriendschappelijke strijd gaande tussen de twee. "Alleen in de dollende sfeer vliegen we elkaar in de haren, want hoe meer records hij pakt, des te beter het Ajax vergaat", weet senior. "Ik heb nog steeds twee troeven, waar Daley niet aan kan tippen: de Champions League- en wereldbekerwinst in 1995. Maar heel eerlijk, ik hoop dat hij die prestaties ook evenaart of overtreft."

Het eerste record kan dinsdagavond gepakt worden. Ajax, dat al door is naar de volgende ronde van de Champions League, zal dan af moeten rekenen met nummer twee Sporting. De Portugezen zijn ook al zeker van overwintering in het miljardenbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws