Opmerkelijke aanstelling van de KNVB: Nijhuis fluit topper in de Arena

Opmerkelijke aanstelling van de KNVB: Nijhuis fluit topper in de Arena

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 13:16di 07-12-2021 om 13:16

Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het competitieduel tussen Ajax en AZ. De Tukker stond afgelopen week nog in het middelpunt van de belangstelling.

Een kleine week na zijn hoofdrol tijdens Feyenoord tegen Heracles Almelo (2-1) heeft de voetbalbond besloten om Nijhuis de topper tussen Ajax en AZ te laten fluiten. Opmerkelijk, aangezien hij vorige week nog tegen zijn zin in meeging met het besluit van zijn videoscheidsrechter om een doelpunt van Luis Sinisterra van Feyenoord af te keuren.

Na afloop zei Nijhuis daar flink van te balen, waarna scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer aangaf dat hij liever had gezien dat de arbiter uit Enschede meteen had gefloten voor de overtreding, die voor VAR Marc Nagtegaal aanleiding was om hem naar het scherm te halen. Nu komt Nijhuis in de Arena dus opnieuw onder de aandacht.

Feyenoord krijgt ondertussen te maken met Danny Makkelie in de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen. De arbiter uit Dordrecht fluit eerst midweeks nog in de Champions League, net als collega Serdar Gözübüyük. Die is op zondag leidsman bij de wedstrijd tussen NEC en PSV in het Goffertstadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws