'Matchfixing-uitspraak' van Bellingham levert geen schorsing, maar een boete op

'Matchfixing-uitspraak' van Bellingham levert geen schorsing, maar een boete op

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 14:28di 07-12-2021 om 14:28

Jude Bellingham heeft een stevige boete gekregen voor zijn uitlatingen na afloop van Der Klassiker tussen Borussia Dortmund en Bayern München (2-3). Hij leverde in een televisie-interview openlijke kritiek op scheidsrechter Felix Zwayer.

BVB was woest op de leidsman omdat hij vlak voor tijd een penalty aan Bayern gaf, die door Robert Lewandowski werd benut. Volgens Dortmund was die straf veel te zwaar en maakte Mats Hummels geen overtreding. Bellingham ging na de wedstrijd echter nog een stapje verder.

Hij refereerde tegenover de Duitse pers aan een incident in2005 waar Zwayer bij betrokken was. Destijds was hij ook scheidsrechter en hielp hij met het fixen van een duel tussen de amateurs van Werder Bremen en Wuppertaler SV. Daar kreeg hij zes maanden schorsing voor en verdiende hij uiteindelijk een paar honderd euro mee.

"Voor mij was het geen penalty", zei de jonge Engelsman over Zwayer. "Hummels ging voor de bal en keek niet eens naar zijn tegenstander. Je kan nog over veel meer situaties in deze wedstrijd wat zeggen, maar wat verwacht je als je een scheidsrechter die ooit een wedstrijd manipuleerde op de grootste wedstrijd in Duitsland zet?"

Die uitspraken zijn Bellingham op een boete van veertigduizend euro komen te staan. Dat valt nog mee, aangezien hem ook een langdurige schorsing boven het hoofd hing.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws