De Telegraaf: Overmars voelde zich financieel ondergewaardeerd bij Ajax

De Telegraaf: Overmars voelde zich financieel ondergewaardeerd bij Ajax

08-12-2021 06:50
66

Marc Overmars heeft serieus overwogen om Ajax te verlaten voor Newcastle United. Dat meldt De Telegraaf woensdag in een reconstructie. Hij voelde zich 'ondergewaardeerd', maar werd na 'indringende gesprekken' met de raad van commissarissen overgehaald om in Amsterdam te blijven.

Newcastle meldde zich in oktober voor Overmars. De vraag: of hij de technische lijnen wilde uitzetten bij de steenrijke Premier League-club, die net was overgenomen door Saudi State's Public Investment Fund. Het zorgde voor 'blinde paniek' bij Ajax, aldus De Telegraaf.

'De raad van commissarissen vreesde dat de club technisch zou worden onthoofd, omdat de directeur voetbalzaken wel oren naar een overstap had en in zijn contract een opzegtermijn van slechts drie maanden stond', schrijft de ochtendkrant.

Op de dag van Ajax-PSV (5-0) moest Overmars zich melden bij de rvc. De directeur bekende wel wat te voelen voor een overstap naar Newcastle, ook omdat hij zich financieel ondergewaardeerd voelde. Alles bij elkaar verdiende Overmars, die ook al eens werd benaderd door FC Barcelona, Arsenal en Manchester United, bijna zeven ton bruto in de Johan Cruijff Arena.

Overmars belde Newcastle uiteindelijk af, nadat de commissarissen van Ajax hem 'in een tweede indringende gesprek' zouden hebben 'gesmeekt te blijven'. De financiële wensen van Overmars werden voor een groot deel ingewilligd. De contractverlenging van Overmars tot 2026 lekte dinsdag uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie