PSV-arbiter Zwayer vangt bot bij Dortmund: 'Stond al in de boulevardpers'

PSV-arbiter Zwayer vangt bot bij Dortmund: 'Stond al in de boulevardpers'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 11:20wo 08-12-2021 om 11:20

Felix Zwayer is donderdag de scheidsrechter tijdens het Europa League-duel van PSV bij Real Sociedad, maar de Duitser bevindt zich in eigen land in het oog van de storm. Hij sprak schande van de uitspraken van Borussia Dortmund-speler Jude Bellingham, maar daar hebben Die Borussen geen boodschap aan.

Dortmund verloor de Bundesliga-topper tegen Bayern München met 2-3, mede door een controversiële beslissing van Zwayer, die een strafschop toekende aan Robert Lewandowski na een vermeende overtreding van Mats Hummels. Bellingham liet na afloop zijn frustraties de vrije loop. "Wat verwacht je als je een scheidsrechter die ooit een wedstrijd manipuleerde op de grootste wedstrijd in Duitsland zet?", zei de Engelsman, verwijzend naar een omkoopschandaal in 2005.

Zwayer reageerde als door een adder gebeten. "Met die uitspraak wekt Bellingham ten onrechte de indruk dat ik het spel niet naar eer en geweten heb geleid", laat de leidsman weten aan BILD. "Dat is op de man gespeeld, denigrerend en respectloos." De middenvelder kreeg een forse boete, maar ontsnapte aan een schorsing. "Het gaat mij er niet om dat hij gestraft wordt, maar dat hij inziet dat hij te ver is gegaan. Ik zou het aanvaarden als hij zijn excuses aanbiedt."

Dortmund gaat echter niet op dat verzoek in. "Als de heer Zwayer mij en Michael Zorc een brieft stuurt om het gesprek aan te gaan, is hij welkom om het te bespreken", reageert directeur Hans-Joachim Watzke bij Amazon. "Maar als ik een uur later hetzelfde lees in de media, zeg ik: Ik ga geen vertrouwelijk gesprek aan met iemand die een uur later al in de boulevardpers staat. Zo werkt het niet."

Zwayer moet donderdag de beslissende Europa League-clash van PSV tegen Real Sociedad in goede banen leiden. Dat duel begint om 18.45 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws