Koopmeiners is tegen Hellas goud waard voor indrukwekkend Atalanta Bergamo

12-12-2021 17:21 Laatste update: 17:26
6

Mede dankzij Teun Koopmeiners heeft Atalanta Bergamo zondag de zesde competitiezege op rij geboekt. De Nederlander maakte uit bij Hellas Verona de 1-2 en daardoor won Atalanta met 1-2.

Atalanta had wat goed te maken na de Champions League-uitschakeling tegen Villarreal. Daardoor speelt de ploeg van Gian Piero Gasperini volgend jaar in de Europa League. Hellas Verona had onder trainer Igor Tudor op eigen veld nog niet verloren en dus stond Atalanta voor een loodzware opgave.

Dat bleek wel toen Hellas na 22 minuten op voorsprong kwam door Giovanni Simeone. Nog voor rust trok Atalanta de stand gelijk nadat Aleksey Miranchuk in de 37e minuut scoorde. Pas in de tweede helft nam Atalanta afstand van Hellas. Het was Koopmeiners die de winnende goal maakte, al kreeg hij wel het nodige geluk. Zijn schot werd van richting veranderd en daardoor had doelman Lorenzo Montipo geen kans.

Atalanta ligt nog altijd op koers voor de landstitel in de Serie A. De ploeg heeft na zeventien wedstrijden 37 punten, koploper AC Milan heeft twee punten meer.