'Ontploffingsgevaar Club Brugge: Vormer is het zat en meldt zich bij trainer'

'Ontploffingsgevaar Club Brugge: Vormer is het zat en meldt zich bij trainer'

13-12-2021 09:52 Laatste update: 09:53
27

De bom dreigt te barsten bij Club Brugge: Ruud Vormer begon zondag tegen Zulte Waregem voor de tweede keer in één week op de bank en dat zint de aanvoerder totaal niet, meldt Het Nieuwsblad.

Vormer was jarenlang de grote animator van landskampioen Club Brugge, maar moet zich steeds vaker tevreden stellen met een reserverol. Tevreden is hij echter allerminst, weet Het Nieuwsblad: de middenvelder wil meer spelen en heeft dat in de aanloop naar de wedstrijd tegen Zulte Waregem aangekaart bij trainer Philippe Clement.

Wedden

Meer odds

Vormer zou het kantoor van Clement zijn binnengestapt om zijn onvrede kenbaar te maken. In de rust van het thuisduel met Zulte (3-0) mocht de Nederlander invallen. Volgens veel Club Brugge-supporters op social media was dat alsnog te laat. Midweeks tegen Paris Saint-Germain moest Vormer het doen met een invalbeurt van twintig minuten.

Binnen de spelersgroep is er ook steun voor de 33-jarige Vormer. "Iedereen kent zijn kwaliteiten", reageert sterspeler Charles De Ketelaere. "Ruud is nog steeds onze kapitein en een echte leider. Hij zet zich altijd in, ongeacht of hij speelt of niet. Dat is iets om respect voor te hebben."