'Ajax kijkt weer naar Kopenhagen en toont interesse in IJslands doelpuntenkanon'

'Ajax kijkt weer naar Kopenhagen en toont interesse in IJslands doelpuntenkanon'

15-12-2021 18:30 Laatste update: 18:37
33

Ajax is in de zoektocht naar nieuw talent uitgekomen bij de IJslander Orri Steinn Oskarsson. De Amsterdammers hebben wel forse concurentie in de strijd om de pas zeventienjarige aanvaller, melden Deense media.

Oskarsson komt momenteel uit voor FC Kopenhagen, waar hij één van de grote talenten is. Hij scoorde in elf wedstrijden voor het O19-team van de Deense topclub maar liefst veertien keer en heeft zich daarmee op het verlanglijstje van flink wat ploegen gezet, schrijft onder meer NordicBet. Het seizoen daarvoor scoorde de 1.86 meter lange spits ook tien keer in twaalf duels.

Ajax is één van die ploegen die interesse toont, maar krijgt flink wat concurrentie. Ook Club Brugge, RB Leipzig, Red Bull Salzburg, Juventus en Borussia Dortmund worden genoemd. Kopenhagen is echter niet van plan om Oskarsson zomaar te laten gaan en verlangt een flink bedrag. De jeugdinternational uit IJsland zou maar liefst vijf miljoen euro, exclusief bonussen, moeten kosten. Een bedrag dat nog kan oplopen als de interesse blijft groeien.

De Amsterdammers deden afgelopen zomer ook al zaken met Kopenhagen. Toen kwam Mohamed Daramy over uit Denemarken.