'Ik had al eerder besloten dat ik weg wilde bij Feyenoord, het was niet moeilijk'

'Ik had al eerder besloten dat ik weg wilde bij Feyenoord, het was niet moeilijk'

21-12-2021 15:45
27

Dylan Vente staat volledig achter zijn keuze om Feyenoord te verruilen voor Roda JC. In Rotterdam was de rol van de 22-jarige aanvaller uitgespeeld.

Vente maakte afgelopen zomer de overstap, nadat hij al een halfjaar op huurbasis voor Roda JC speelde. "Je zou zeggen dat het moeilijk was om Feyenoord afgelopen zomer definitief te verlaten, maar ik had al eerder besloten dat ik weg wilde", vertelt hij aan ELF Voetbal.

"Mijn gevoel bij Roda JC was afgelopen zomer het beste. Ik heb weliswaar veertien jaar bij Feyenoord gezeten, maar als je weggaat, is het ook zo van: Dylan gaat weg. Punt. Verder hoor je elkaar dan niet vaak meer."

Dylan Vente kwam in 2009 als jeugdspeler binnen bij Feyenoord en maakte in het seizoen 2017/2018 de overstap naar de hoofdmacht. "Mijn eerste jaar bij Feyenoord heb ik best veel wedstrijden gespeeld en waren mijn statistieken best in orde, maar vervolgens kreeg ik Robin van Persie en Nicolai Jörgensen voor me."

"Het was geen optie om me te laten verhuren voor Feyenoord en dan sta je stil in je ontwikkeling. Ondanks dat je wel kunt leren van die spelers op trainingen. Dan word je langzaamaan een beetje wanhopig", besluit Vente, die ook nog werd verhuurd aan RKC Waalwijk.