Opta berekent: De Ligt behoort tot twee beste centrale verdedigers van Serie A

Opta berekent: De Ligt behoort tot twee beste centrale verdedigers van Serie A

23-12-2021 18:05
41

Matthijs de Ligt heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug bij Juventus. Uit statistieken van databureau Opta Sports blijkt dat hij bij de beste twee centrale verdedigers van de Serie A hoort.

Opta heeft berekend dat De Ligt, van de verdedigers die meer dan 700 minuten in competitieverband speelden, het minst vaak voorbij gedribbeld is door een tegenstander. Dat gebeurde hem slechts één keer en die statistiek levert hem een plekje in het Elftal van de eerste seizoenshelft op. De voormalig Ajacied vormt daarin een centrum met Gleison Bremer van Torino.

Wedden

Meer odds

Met Juan Cuadrado op rechtsback staat er nog een speler van Juventus in het team, maar verder heeft La Vecchia Signora weinig in de melk te brokkelen. Dat is ook logisch, want momenteel staat de formatie van trainer Max Allegri op de vijfde plaats. De achterstand op koploper Internazionale is na negentien wedstrijden al twaalf punten.

De Serie A-opstelling van Opta: Handanovic; Cuadrado, Bremer, De Ligt, Théo Hernández; Fabián Ruiz, Brozovic, Çalhanoglu, Pasalic; Vlahovic, Simeone.