Positieve geluiden in Milaan: 'Ken iemand in Frankrijk, zeer lovend over Botman'

Positieve geluiden in Milaan: 'Ken iemand in Frankrijk, zeer lovend over Botman'

29-12-2021 18:16
5

Ariedo Braida, tussen 1986 en 2013 actief als algemeen directeur en sportief directeur bij AC Milan, hoopt dat Sven Botman de overstap gaan maken naar Milaan. Braida, inmiddels actief bij Cremonese in de Serie B, heeft vanuit Frankrijk goede verhalen gehoord over de Nederlander.

Milan doet dit seizoen goed mee en is nog volop in de race om de titel in de Serie A. De grote concurrent is stadsgenoot Internazionale, dat eerste staat en vier punten meer heeft verzameld dan Milan. Braida vindt dat I Rossoneri versterking nodig hebben in de achterhoede en hoopt op Botman. "Ik ken iemand die in Frankrijk werkt en die sprak zeer lovend over Botman. Hij heeft een goed profiel en de juiste kwaliteiten", zo vertelt Braida in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Een ander veelbesproken onderwerp in San Siro is de mogelijke contractverlenging van Zlatan Ibrahimovic. Het contract van de Zweed, veertig lentes jong inmiddels, loopt nog door tot het einde van dit seizoen. "Hij is nog steeds besluitvaardig, al beweegt hij niet veel", aldus Braida. "Hij helpt iedereen en kan nog steeds beslissend zijn. Waar kom je tegenwoordig nog zo'n speler tegen? Zolang hij doelpunten maakt en fit blijft, is het beter om hem te houden", zo sluit Braida af.