Anderlecht-voorzitter lijkt te hinten naar Ajax-transfer: 'Nummer 14, zegt genoeg'

Anderlecht-voorzitter lijkt te hinten naar Ajax-transfer: 'Nummer 14, zegt genoeg'

31-12-2021 08:25 Laatste update: 08:29
93

De aan Ajax gelinkte Rayane Bounida lijkt te gaan vertrekken bij RSC Anderlecht. Het vijftienjarige toptalent heeft nog steeds geen contract getekend en is over ruim twee maanden vrij om in het buitenland aan de slag te gaan: Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute hint tijdens de podcast MidMid alvast naar een vertrek.

Vandenhaute vreest dat Bounida aan zijn laatste maanden bij Paars-Wit bezig is. "Rayane wordt in maart zestien. Hij kon bij ons al een contract tekenen vanaf zijn vijftiende, maar dat heeft hij niet gedaan. Nu kan hij vanaf zijn zestien jaar ook in het buitenland een contract tekenen. Of hij uit onze vingers aan het glippen is? Ik vrees dat hij eigenlijk al uit onze vingers is geglipt. Maar goed, mensen maken keuzes. Ik vind het persoonlijk enorm jammer dat Rayane ons zou verlaten."

Anderlecht laat de deur nog wel openstaan voor eventuele onderhandelingen. "Mensen zijn vrij en maken hun eigen keuzes. Wij moeten spelers overtuigen om voor ons te kiezen voor de juiste redenen, en niet voor het geld. Het is vooral heel jammer, want Rayane had écht bij Anderlecht moeten doorbreken. Maar onze deur blijft wagenwijd openstaan. Ik heb bovendien zelf een hele goede band met zijn familie, en daarom vind ik het persoonlijk ook een grote ontgoocheling."

Ajax lijkt echter met Bounida aan de haal te gaan. Vandenhaute omschrijft het cryptisch, maar hint naar Johan Cruijff. "Rayane Bounida draagt bij ons het rugnummer 14 en dat zegt al genoeg over waar hij misschien wel naartoe trekt."