Letsch vertelt over verbannen Tannane: 'Hing als een deken over de groep'

Letsch vertelt over verbannen Tannane: 'Hing als een deken over de groep'

01-01-2022 12:10
45

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft toegelicht waarom hij Oussama Tannane niet meer nodig heeft dit seizoen. De spelmaker was vorig seizoen nog één van de meest opvallende spelers in de Eredivisie, maar werd begin oktober uit de selectie gezet en lijkt niet meer op een tweede kans te hoeven rekenen.

Tannane zette afgelopen zomer in op een transfer, die echter niet van de grond kwam. In de Conference League-voorrondes maakte hij een belangrijke goal tegen Anderlecht, maar in de competitie moest hij het doen met een bijrol. "Ik miste de juiste drijfveer bij Tannane", vertelt Letsch in een groot interview met de Gelderlander over de 'onfortuinlijke' kwestie. "In alles staat de groep centraal. Voetbal is een teamsport. Tannane bevorderde dat proces niet."

Wedden

Meer odds

Letsch beaamt dat één en ander te maken heeft met de beoogde transfer die er uiteindelijk niet kwam. "Hij was teleurgesteld. Hij kon vervolgens niet goed omgaan met zijn nieuwe rol, waarbij hij niet altijd speelde. Dat hangt dan als een deken over de groep." Tannane kwam sinds 22 september niet meer in actie en dat zal voorlopig ook zo blijven. "Ik sta volledig achter mijn beslissing omtrent de samenwerking met Tannane. Er restte mij geen andere keuze dan hem niet meer in de selectie op te nemen."