De Telegraaf: Wormuth is 'belangrijke kandidaat' om Buijs op te volgen

De Telegraaf: Wormuth is 'belangrijke kandidaat' om Buijs op te volgen

03-01-2022 11:28
35

De kans bestaat dat Frank Wormuth volgend seizoen trainer is van FC Groningen. De 61-jarige Duitser is volgens De Telegraaf 'een belangrijke kandidaat' om Danny Buijs na dit seizoen op te volgen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen haalde Wormuth in 2018 naar Heracles en dus is deze optelsom snel gemaakt. Dat Wormuth zijn vertrek bij Heracles aankondigt, zou erop kunnen duiden dat er iets speelt, al is daar nog niets over bekend. Bij Groningen houden ze de kaken stijf op elkaar.

Naast Wormuth wordt ook Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) genoemd. Van Wonderen benadrukte echter meerdere malen stellig dat hij nog niet in gesprek is met een club.

Wormuth lichtte de spelers van Heracles maandagochtend in over zijn vertrek, aldus De Telegraaf. De Duitser vindt het na vier seizoenen tijd om nieuwe oorden op te zoeken. "Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze. Die was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in", vertelde hij op de clubsite van Heracles.