Excelsior dreigt groot talent kwijt te raken aan FC Basel: 'Er spelen dingen'

Excelsior dreigt groot talent kwijt te raken aan FC Basel: 'Er spelen dingen'

De kans is aanwezig dat Excelsior een groot talent uit de jeugdopleiding kwijtraakt. De zeventienjarige Noa Dundas staat in de serieuze belangstelling van het Zwitserse FC Basel.

Technisch directeur Nick Kersten van Excelsior bevestigt de belangstelling van Basel, maar zegt dat de overgang nog niet in kannen en kruiken is. "Dat is nog enigszins voorbarig, maar er spelen zeker dingen", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

De zeventienjarige Dundas debuteerde voor het eerste van Excelsior op 1 oktober tegen NAC Breda en speelde twee weken later tegen VVV-Venlo. Weer twee weken later maakte Dundas minuten in de beker tegen IJsselmeervogels.

Excelsior erkent de potentie van Dundas en heeft serieuze inspanningen verricht om hem langer vast te leggen. De club spiegelde Dundas een sportief plan voor zoals opkomende talenten Julian Baas en Joshua Eijgeraam dat ook kregen, maar de speler heeft het voorstel uiteindelijk naast zich neergelegd en de clubleiding laten weten dat hij naar Basel wil vertrekken. De Zwitserse club heeft Dundas de afgelopen periode intensief gescout en wil nu doorpakken. 

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s