Update: VVV meldt verlenging Luhukay: 'Op termijn terug naar Eredivisie'

13 januari om 23:57
Laatste update: 13 januari om 23:54

VVV-Venlo heeft de rijen gesloten na de onrust rondom trainer Jos Luhukay. Sterker nog: de Noord-Limburgers gaan met Der Jos praten over contractverlenging, bevestigt algemeen directeur Marco Bogers tegenover Voetbal International.

Vlak voor de winterstop stonden Luhukay en VVV plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Een aantal spelers zouden het volgens de regionale pers helemaal gehad hebben met de werkwijze van de coach. Luhukay zelf wist van niets en de oproep van Bogers – die ontevreden spelers opriep om dan maar hun contract in te leveren – heeft geen respons opgeleverd. "Het nieuws over die onvrede stond dan wel in De Limburger, voor ons blijft het gissen waar het nou precies vandaan kwam. Feit is in ieder geval dat alle neuzen weer dezelfde kant opstaan. Niemand heeft aangegeven het ergens niet mee eens te zijn, dus moeten ze nu allemaal ook gewoon hun werk doen", aldus Bogers.

Luhukay blijft in elk geval zitten waar hij zit en VVV praat zelfs over een verlengde samenwerking. "Ga er maar van uit dat hij ook volgend jaar onze trainer is. We zijn daarover in gesprek. Als club hebben we heel veel moeite gedaan om Jos naar VVV te halen. We zijn dankbaar dat hij de verantwoordelijkheid heeft opgepakt", doelt Bogers op zijn tussentijdse komst na het ontslag van Hans de Koning en de daaropvolgende degradatie naar de Eredivisie. "En ons trouw is gebleven, terwijl er zeker vanuit Duitsland nog steeds aan hem wordt getrokken."

Wel lijkt VVV afscheid te gaan nemen van een aantal spelers. Tobias Pachonik en Kristopher Da Graca drukken zwaar op de begroting en mogen uitzien naar een nieuwe werkgever. De Tsjechische keeper Lukás Zima raakte dit seizoen zijn vaste plekje onder de lat kwijt en lijkt ook te vertrekken. Huurling Erik Sorga uit Estland staat op het punt om terug te keren naar het Amerikaanse DC United. VVV versterkte zich vlak voor Kerstmis al met Nick Venema en hoopt nog 'een diepgaande middenvelder en een rechtsbuiten' aan te trekken, bevestigt Bogers.

Update: Het is officieel: Jos Luhukay staat ook volgend seizoen voor de groep bij VVV-Venlo. De oefenmeester heeft zijn contract met één seizoen verlengd. "We zijn sinds dit seizoen met elkaar aan het bouwen aan een nieuw team en daar ga ik graag mee door. Als club willen we er alles aan doen om verder te professionaliseren zodat we op termijn weer terug kunnen keren naar de Eredivisie. Dat blijft het doel en daar werken we elke dag keihard voor", zo geeft de trainer aan.