Arnesen: 'Feyenoord gelooft in zijn potentie, maar dit heeft niet goed uitgepakt'

Arnesen: 'Feyenoord gelooft in zijn potentie, maar dit heeft niet goed uitgepakt'

05-01-2022 10:46
43

Frank Arnesen heeft woensdag een toelichting gegeven op de overstap van Christian Conteh. De aanvaller van Feyenoord keerde terug van SV Sandhausen en werd meteen doorverhuurd aan FC Dordrecht.

Conteh kwam voor de winterstop niet verder dan 69 minuten voor Sandhausen, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. "Deze verhuurperiode heeft voor alle partijen niet uitgepakt zoals gehoopt, vandaar dat we er nu voor kiezen om Christian het seizoen af te laten maken bij FC Dordrecht", reageert Arnesen op de Feyenoord-site.

Feyenoord doet vaker zaken met buurman Dordrecht. "Een club waar we in het recente verleden al vaker spelers met succes op huurbasis naartoe hebben laten gaan. Christian is nog jong en we geloven in zijn potentie. Voor hem is het belangrijk om langere tijd fit te blijven en wedstrijden te gaan spelen. Bij FC Dordrecht kan dit en hebben we hem ook nog eens dicht bij ons in de buurt."

"Voor FC Dordrecht is de mogelijkheid om Christian Conteh aan de selectie toe te kunnen voegen een buitenkansje", reageert innovatiemanager Leon Vlemmings van FC Dordrecht. De blessuregevoelige aanvaller heeft in De Kuip nog een contract tot medio 2024.