De Mos wijst 'aanfluiting' aan: Geen type dat bij PSV hoort te spelen

De Mos wijst 'aanfluiting' aan: "Geen type dat bij PSV hoort te spelen"

05-01-2022 17:10 Laatste update: 18:16
76

Aad de Mos heeft geen vertrouwen in Carlos Vinícius, de spits van PSV die gehuurd is van Benfica. De Mos vindt de 26-jarige Braziliaan geen PSV-spits.

PSV heeft Vinícius tot het einde van het seizoen gehuurd met een koopoptie, maar overtuigen doet hij in Eindhoven nog niet. De Mos noemt hem 'een aanfluiting als spits'. "Zeker als je gewend bent bij PSV spitsen te hebben als Van Nistelrooij, Nilis, Romario en Ronaldo. Dan vind ik dit een aanfluiting voor PSV. Het is geen type dat bij PSV hoort te spelen", zegt De Mos bij OnlineWedden24.

Ook over Mario Götze is De Mos niet enthousiast. De Duitser valt 'zwaar tegen'. "Hij kiest zijn wedstrijdjes uit. Ik denk dat hij zijn hoogtepunt al gehad heeft. Hij kan geen drie wedstrijden achter elkaar spelen dus hij zal gedoseerd gebracht moeten worden. Mwene vind ik ook geen geweldige aankoop, ik had daar liever Teze gezien uit de eigen jeugd. Die krijgt heel weinig kansen onder Schmidt. Dat geeft aan dat er betere zijn waarschijnlijk."

Erick Gutiérrez leek geen toekomst meer te hebben bij PSV, maar krijgt onder Roger Schmidt toch weer wat kansen. "Het is ook een van de redenen dat PSV veel beter is gaan spelen na die zeperd bij Ajax omdat hij de kans heeft gekregen om zich te laten zien. Van Ginkel is ook afgehaakt maar Gutiérrez is een speler naar mijn hart die het spel kan vertragen, kan versnellen. Hij zit overal tussen met zijn balcontacten. Leest de wedstrijd als een trainer en is een fijne speler om naar te kijken als liefhebber en kenner."