'Optimistische Laporta onthult in persoonlijke kring Barça-transfer Haaland'

'Optimistische Laporta onthult in persoonlijke kring Barça-transfer Haaland'

Gepubliceerd: zaterdag 8 januari 2022 om 09:53za 08-01-2022 om 09:53

FC Barcelona verkeert financieel nog altijd in zwaar weer, maar Joan Laporta zet desondanks zijn zinnen op een transfer van Erling Haaland. De voorzitter van de Catalanen zou in persoonlijke kring zelfs hebben verteld dat de Noor komende zomer naar Camp Nou komt.

Dat meldt journalist Oriol Domènech bij TV3. Barça en Laporta zouden vol optimisme zijn vanwege de uitstekende relatie met Mino Raiola. Haaland zou een transferclausule van 75 miljoen euro hebben bij Borussia Dortmund, maar de Nederlandse zaakwaarnemer heeft geïnteresseerde clubs laten weten dat zij - inclusief tekenpremie - honderd miljoen euro moeten betalen. Daar komt een bonus van veertig miljoen bovenop voor Raiola en Alf-Inge Haaland, de vader van de spits.

Barça weet ook al dat Haaland dertig miljoen euro netto per seizoen wil verdienen in Camp Nou. Het financiële plaatje vormt een forse uitdaging voor de Catalanen, maar Laporta gaat er desondanks van uit dat de begeerde topschutter volgend seizoen voor de club speelt. The Athletic schreef vrijdag nog dat Manchester City voor Haaland gaat, maar met name Real Madrid als een bedreiging ziet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de ideale bestemming voor Haaland?

Manchester City
28%
Real Madrid
29%
Barcelona
26%
PSG
2%
Een andere club, namelijk...
14%
(2381 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws