Real Sociedad-PSV was voorlopig laatste wedstrijd van Zwayer: 'Tot zichzelf komen'

9 januari om 16:38

Zijn optreden tijdens de kraker Borussia Dortmund-Bayern München heeft grote gevolgen voor Felix Zwayer. De arbiter zou voorlopig sowieso al geen wedstrijden van BVB fluiten, maar komt tot nader order helemaal niet in actie.

Zwayer drukte begin december zijn stempel op de Bundesliga-kraker, door een strafschop te geven waar de winnende treffer van Bayern uit kwam, tot ontsteltenis van de thuisploeg. Sindsdien kwam hij niet meer in actie op de Duitse velden en daar zal voorlopig ook geen verandering in komen. "Felix Zwayer heeft voorlopig vakantie genomen. Hij wil mentaal weer tot zichzelf komen en in alle rust reflecteren op de nasleep van de wedstrijd in Dortmund", bevestigt scheidsrechtersbaas Lutz-Michael Fröhlich tegenover Der Sportschau.

De Zwayer-soap is extra saillant door het dubieuze verleden van de leidsman, waar Jude Bellingham na de wedstrijd tegen Bayern al op doelde: in zijn beginjaren als scheidsrechter was hij betrokken bij het geruchtmakende matchfixingschandaal rond Robert Hoyzer, al heeft Zwayer tot op heden ontkend dat hij geld heeft aangenomen van Hoyzer. De Europa League-wedstrijd tussen Real Sociedad en PSV is tot op heden zijn laatste optreden en dat zal dus voorlopig ook zo blijven.