Arsenal blameert zich: verlies op bezoek bij Nottingham, uitgeschakeld in FA Cup

9 januari om 20:06

Arsenal is al uitgeschakeld in de FA Cup. The Gunners blameerden zich op bezoek bij Championship-club Nottingham Forest: het werd 1-0 voor de thuisploeg.

In Nottingham trad Arsenal niet in zijn sterkste formatie aan. Zo stond tweede doelman Bernd Leno onder de lat en kregen onder meer Charlie Patino, Rob Holding en Nuno Tavares een kans in de basis. Ander saillant detail: Arsenal speelde in volledig witte shirts tegen Nottingham, om aandacht te vragen voor het grote aantal dodelijke incidenten in Londen het afgelopen jaar.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nottingham Forest

  • logo

    AFC Bournemouth

Arsenal domineerde de wedstrijd, maar had moeite om echt gevaarlijk te worden. Uiteindelijk kregen de bezoekers de deksel op de neus: met nog minder dan tien minuten te gaan tikte Lewis Grabban een voorzet bekeken binnen, waarmee hij voor de 1-0 zorgde.

Dat bleek uiteindelijk de genadeklap voor Arsenal, dat wel nog op zoek ging naar de gelijkmaker. Door de overwinning gaat Nottingham door in de FA Cup. Voor Arsenal zit het avontuur in het belangrijkste Engelse bekertoernooi er al op.