Van Bronckhorst accepteert Rangers-transfer: 'Voor recordbedrag verkocht'

10 januari om 07:52

Giovanni van Bronckhorst beleeft een haast perfecte start als manager van Rangers FC, maar zag vorige week één van zijn grootste talenten verkocht worden door de clubleiding. Hij ligt echter niet wakker van het vertrek van Nathan Patterson naar Everton.

Rangers ontving een recordbedrag van veertien miljoen euro voor Patterson. Daarmee loste het twintigjarige talent zijn trainer af: Van Bronckhorst was tot nu toe zelf de duurste verkochte speler: voor 13,5 miljoen euro naar Arsenal in 2001.

"Dit was een win-win-situatie", reageert Van Bronckhorst in De Telegraaf. "Patterson was een 'backup-speler', in de basis worden we er niet zwakker op. Hij is voor een recordbedrag verkocht en dat past in de lange termijn-visie van de club. De club krijgt nu een financiële injectie en de speler gaat naar de Premier League."

Dat de grote concurrent Celtic juist aankopen doet, is Van Bronckhorst om het even. "Wat andere clubs doen, interesseert mij niet." De trainer is met zeven opeenvolgende zeges en twee sterke Europese optredens uitstekend begonnen bij Rangers.