Galatasaray en Terim definitief uit elkaar, 'Schmidt belangrijkste kandidaat'

10 januari om 13:46
Laatste update: 10 januari om 15:37

Galatasaray en de legendarische trainer Fatih Terim gaan uit elkaar. Dat heeft de Turkse topclub bevestigd. PSV-coach Roger Schmidt geldt in de Turkse media als belangrijkste kandidaat-opvolger.

Galatasaray verloor zaterdag in eigen huis van Giresunspor (0-1). Het was voor de clubleiding de druppel, nadat de laatste negen competitiewedstrijden slechts één zege opleverde. De vierde termijn van Terim (68) als trainer van Galasaray is sinds maandagmiddag officieel ten einde.

De voormalige aanvoerder Bülent Korkmaz neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar aan de Bosporus. Volgens onder meer Milliyet moet Schmidt het vanaf de zomer overnemen. Het contract van de Duitser bij PSV loopt dan af. Het is op dit moment nog niet bekend of Schmidt door wil in Eindhoven.

Schmidt en Terim stonden in het voorportaal van de Champions League nog tegenover elkaar met PSV en Galatasaray (5-1 en 1-3). Mocht Schmidt, die eerder werd gelinkt aan een aantal Duitse club, niet geïnteresseerd zijn in een overstap naar Galatasaray, dan komt Okan Buruk in beeld. Hij maakte Basaksehir in 2020 kampioen van Turkije.