'Spijt is anders, maar ik denk wel eens aan hoe het had kunnen lopen bij Ajax'

'Spijt is anders, maar ik denk wel eens aan hoe het had kunnen lopen bij Ajax'

10-01-2022 23:28
23

Justin Kluivert hoopt ooit weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller van OGC Nice, die door de Fransen gehuurd wordt van AS Roma, zou ook wel op de rechterkant willen spelen.

Aan de linkerkant is er forse concurrentie in Oranje, maar aan de rechterkant is de spoeling dun. Dat weet Kluivert ook. "Ik zou direct bereid zijn om er te spelen, dat weten we allemaal", zegt hij tijdens Rondo op Ziggo Sport. "Ik heb er ook wel eens gespeeld, maar eerst focus ik me lekker hier en wat er volgt zou prachtig zijn. Natuurlijk is voor je land spelen het mooiste wat er is, maar eerst moet je bij je club goed je best doen. Dan komen dat soort extra dingen vanzelf wel weer op mijn pad."

Marco van Basten, die als analist aan tafel zat bij Rondo, stelde dat Kluivert nu vast bij Oranje had gezeten als hij in 2018 niet was vertrokken bij Ajax. Die stelling weerlegt de aanvaller niet. "Dat zou best kunnen, maar het is moeilijk te zeggen. Spijt ervan is wat anders, maar natuurlijk denk je wel eens aan hoe het had kunnen lopen als ik er nog was. Ik hoop in ieder geval dat die basisplaats bij Oranje er ooit nog van komt. Daar ga ik wel voor."