PSV 'volop bezig' met Schmidt: 'Natuurlijk momentum dat het ja of nee wordt'

11 januari om 10:27

Het is nog steeds onduidelijk of Roger Schmidt aanblijft als trainer van PSV. Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovense club, predikt geduld tegenover Voetbal International.

Schmidt (54) loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract. Het is op dit moment nog niet bekend of de Duitse trainer door wil in Eindhoven, maar de intenties van PSV zijn duidelijk. "In de twintig jaar als directeur in het betaald voetbal ben ik altijd voor de nummer 1-kandidaat gegaan", zegt Gerbrands tegen VI. "En ja, Schmidt is voor ons nog steeds de nummer 1."

"We voeren met hem heel interessante gesprekken", verduidelijkt de PSV-directeur. "We evalueren, hebben het over de toekomst van PSV en hoe we de next level kunnen bereiken. We spelen nog volop om de prijzen en er komt vanzelf een natuurlijk momentum dat het ja of nee wordt. We zijn volop bezig, maar er is geen enkele druk op de ketel."

Tijdens het trainingskamp in Marbella zouden Schmidt en de PSV-leiding om tafel gaan. Dat PSV uiteindelijk niet afreisde naar Spanje, betekent volgens Gerbrands niet dat er geen gesprek heeft plaatsgevonden. "We hebben alweer een gesprek gehad. Er is voor beide partijen niet direct urgentie op dit thema en we zitten er allemaal comfortabel in."

Het is geen geheim dat Schmidt in de belangstelling staat van een groot aantal Bundesliga-clubs. Hertha BSC en Eintracht Frankfurt zijn naar verluidt in de markt, terwijl RB Leipzig in december nog nadrukkelijk naar de trainer hengelde. Maandag werd Schmidt nog gelinkt aan Galatasaray.