Xavi Simons maakt indruk bij PSG: 'Ajax, PSV of Feyenoord zou leuk zijn'

Xavi Simons maakt indruk bij PSG: 'Ajax, PSV of Feyenoord zou leuk zijn'

11 January - 11:50
98

Xavi Simons maakt indruk tijdens de Franse kraker tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon (1-1) en dat is ook Ronald de Boer opgevallen. Als het aan de analist ligt, speelt de achttienjarige Nederlander binnenkort in Nederland.

Simons kreeg twintig minuten van PSG-trainer Mauricio Pochettino en betaalde het vertrouwen dubbel en dwars terug. "Ik vind hem opeens een man geworden", reageert De Boer bij Rondo. "Echt een kerel. Daarvoor was hij nog een jeugdspelertje."

"Hij is zo jong", vervolgt De Boer. "Dat is het probleem bij PSG. Dan moet je zó exceptioneel zijn, zoals Mbappé. Hij moet vlieguren maken, maar gaat hij dat doen?"

"Als hij vlieguren krijgt bij Paris Saint-Germain, dan wordt hij echt een wereldtopper", vult Van Basten aan. De Boer: "De kans is groot dat hij die niet krijgt..." Van Basten: "Dan kun je beter voor een club kiezen waar je wel die vlieguren maakt."

Simons heeft een aflopend contract bij PSG en mag officieel onderhandelen met andere clubs over een transfervrije move. De Boer heeft wel een idee. "Een Nederlandse club zou leuk zijn voor hem. Natuurlijk. Welke? Maakt me niet uit; Ajax, PSV of Feyenoord."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s