Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Simons (18) op zijspoor bij PSG: 'Dan wil je denk ik wel bij Ajax aansluiten'

Simons (18) op zijspoor bij PSG: 'Dan wil je denk ik wel bij Ajax aansluiten'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 22:56vr 03-12-2021 om 22:56

Laatste update: zaterdag 4 december 2021 om 07:49za 04-12-2021 om 07:49

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf denkt dat Xavi Simons wel oren zou hebben naar een avontuur bij Ajax. De achttienjarige middenvelder komt er niet aan te pas bij Paris Saint-Germain en beschikt over een aflopend contract.

De laatste weken komt de geruchtenmolen rondom Simons op gang. Zo zou Mino Raiola al in gesprek zijn geweest met het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst over een mogelijke transfer in januari. Daarnaast sluimert er interesse van Simons' oude club FC Barcelona. Verweij denkt dat de middenvelder wel open zou staan voor een transfer naar Ajax.

"Dat zou een hele logische keuze zijn, als ze daarmee bezig zijn", zo doelt Verweij op mogelijke gesprekken tussen Ajax en Simons in de Kick Off Podcast van De Telegraaf. "De vader van Simons is heel lang trainer geweest in de jeugd bij Ajax. Die jongen is van Barcelona naar PSG gegaan en komt er daar niet aan te pas. Wat is dan een goed alternatief voor die jongen, die ook in de Nederlandse jeugdelftallen speelt? Dan wil je denk ik wel bij Ajax aansluiten."

Of Ajax überhaupt bezig is met Simons, weet Verweij niet. De concurrentie is daarnaast moordend. "Er zijn veel meer kapers op de kust. Ik las het lijstje met geïnteresseerde clubs. Er zitten wel meer clubs achter Simons aan, dus of het gaat lukken weet ik niet. Dat het een groot talent is, staat buiten kijf", zo sluit Verweij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws