Zeven potentiële vervangers voor PSV voor de geblesseerde Ramalho

12 januari om 12:00

PSV moet het de komende maanden stellen zonder André Ramalho en dus gaat de Eindhovense club de transfermarkt op. Er moet een centrale verdediger komen die het liefst rechtsbenig is en voor een half jaar de honneurs in de basis kan waarnemen. VoetbalPrimeur zet een aantal opties op een rij.

Uit de Eredivisie
Danilho Doekhi (Vitesse
Niet lang nadat het nieuws doorsijpelde dat Ramalho geopereerd moest worden en een groot deel van de tweede seizoenshelft zou moeten missen, werd Doekhi al aan PSV gelinkt. De door Ajax opgeleide verdediger is captain bij Vitesse en kan vanwege zijn aflopende contract relatief eenvoudig naar Eindhoven worden gehaald. Het Eindhovens Dagblad gaf echter aan dat van een transfer van Doekhi voorlopig nog geen sprake is.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Wat wel zeker is, is dat PSV al met Bazoer gesproken heeft. De voormalig Ajacied, die door de Amsterdammers uit de PSV-jeugd werd weggeplukt, speelt in Arnhem ook als centrale verdediger, zij het in een andere rol. Wellicht vindt trainer Roger Schmidt echter dat Bazoer ook wel als stopper kan fungeren in een systeem met twee centrale verdedigers. Als dat zo is, moeten de Eindhovenaren wel Feyenoord zien af te troeven. Die club is ook geïnteresseerd.

Mees Hilgers (FC Twente)
Feyenoord toonde al interesse in het twintigjarige talent van Twente en dat zal PSV ook vast ter ore zijn gekomen. Of Hilgers er meteen kan staan is twijfelachtig, maar met mannen als Armando Obispo en Jordan Teze achter de hand kan Schmidt na de eventuele komst van Hilgers wel uit drie volwaardige opties kiezen om de plek naast Olivier Boscagli in te nemen. Daarnaast zouden de Eindhovenaren dan ook meteen klaar zijn voor de toekomst.

Uit het buitenland
Anel Ahmedhodzic (Malmö FF)
Zaterdag sijpelde de eerste naam van een buitenlandse verdediger door die de PSV-gelederen zou moeten versterken. Anel Ahmedhodzic, een 22-jarige Bosniër die afgelopen jaar kampioen werd met Malmö FF, zou er volgens het Eindhovens Dagblad en Fotbollskanalen goed op staan in het Philips Stadion. Een struikelblok is echter wel het prijskaartje: het contract van Ahmedhodzic loopt door tot het einde van 2023 en Malmö zou ongeveer acht miljoen willen ontvangen voor één van hun beste spelers.

Robin Koch (Leeds United)
Schmidt zou Schmidt niet zijn als hij eerst kijkt of er misschien een Duitser naar het Philips Stadion te halen is. Mocht hij dat doen, dan zal Robin Koch wellicht in beeld komen. De 25-jarige verdediger staat op dit moment onder contract bij Leeds United, maar komt daar amper aan de bak. Bij Freiburg bewees hij echter een stabiele factor te zijn op Bundesliga-niveau en Phillipp Mwene, die met Koch samenspeelde bij Kaiserslautern, kan vast ook een goed woordje voor hem doen.

Lyanco Vojnovic (Southampton)
Twee zomers geleden was de Braziliaanse stopper al eens in beeld bij PSV, maar was hij te duur. Uiteindelijk ging Southampton in augustus 2021 met hem aan de haal en betaalde het 7,5 miljoen euro, maar bij The Saints wil het nog niet vlotten met Lyanco. Daar liggen mogelijkheden voor technisch directeur John de Jong, die de Braziliaan wellicht voor een half jaar zou kunnen huren. Ramalho kan zijn landgenoot dan bijpraten over wat er allemaal nodig is om bij PSV te slagen.

Timo Baumgartl (Union Berlin)
De oplossing voor PSV kan echter ook een stuk dichter bij huis gezocht worden. Baumgartl is door de Eindhovenaren verhuurd aan Union Berlin en zou terug naar het Philips Stadion gehaald kunnen worden. De lange Duitser kan dan als back-up fungeren voor Obispo of Teze, al naar gelang wie Schmidt liever naast Boscagli in het hart van de verdediging posteert. Als PSV financieel wil besparen, kan dit een goede optie zijn.