'Juventus aast op Memphis Depay en hoopt op huurdeal met Barcelona'

12 januari om 07:52

Memphis Depay staat in de belangstelling van Juventus. De Italiaanse topclub hoopt de Nederlandse aanvaller te huren van FC Barcelona, nu Federico Chiesa dit seizoen niet meer in actie komt. Dat meldt Gianluca di Marzio.

Juventus zag Chiesa in het Serie A-duel met AS Roma al na ruim een halfuur uitvallen. De Italiaanse vleugelaanvaller heeft zijn kruisband gescheurd en ontsnapt niet aan een operatie. Een aderlating voor La Vecchia Signora, die dan ook de transfermarkt op wil. Volgens Di Marzio zoekt Juve niet per se een buitenspeler, maar juist een veelzijdige aanvaller. 

Sardar Azmoun, die ook in de belangstelling staat van Olympique Lyon, is in beeld in Turijn. Maar ook Memphis kan een optie worden, mocht Barça openstaan voor een huurdeal. De transferexpert verwacht dat Juventus in de komende dagen contact opneemt met de Catalanen. De Oranje-international werd al genoemd tijdens de gesprekken tussen beide clubs over Álvaro Morata, maar trainer Massimiliano Allegri wilde de Spaanse spits niet laten gaan.

Memphis ziet de concurrentie bij Barcelona flink toenemen. Zo kwam Ferran Torres over van Manchester City en is Ansu Fati hersteld van een blessure.