Update: 'Juventus niet overtuigd van Memphis: Morata-deal 'gecompliceerd''

Update: 'Juventus niet overtuigd van Memphis: Morata-deal 'gecompliceerd''

30-12-2021 18:51
72

Memphis Depay hoeft niet te vrezen voor zijn plek bij FC Barcelona. De Catalanen maken werk van Juventus-spits Álvaro Morata, terwijl ook Ferran Torres aan de selectie is toegevoegd.

Eerder op de donderdag werd al gemeld dat Luuk de Jong in dat geval met onmiddellijke ingang mag vertrekken bij Barcelona. De toekomst van Memphis bleef in het ongewis, maar transferexpert Fabrizio Romano weet dat de Oranje-international in Catalonië blijft. Het leek erop dat Juventus en Barcelona een ruildeal wilden forceren. Dit gerucht wordt door Romano naar de prullenbak verwezen. 

Ousmane Dembélé en Matthijs de Ligt worden eveneens niet betrokken in de Morata-kwestie. Hoewel de interesse van Barça in de aanvaller op zichzelf staat, wordt het volgens Spaanse media een 'ingewikkeld verhaal'. De Catalaanse grootmacht zou namelijk aansturen op optie tot koop. 

Update: Barcelona heeft de onderhandelingen met Juventus over Morata gestart, meldt Romano. Xavi Hernández wil hem dolgraag aan de selectie toevoegen, maar De Oude Dame werkt niet mee. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is Memphis de oorzaak van de 'ingewikkelde' deal. Naar verluidt is Juventus niet overtuigd van de Oranje-international, die door Barcelona naar voren wordt geschoven als ruilmiddel om Morata naar Camp Nou te halen.