PEC Zwolle ontstemd door besluit KNVB: 'We hebben het over een gevaarlijk virus'

13 januari om 19:23
Laatste update: 13 januari om 20:22

PEC Zwolle is verbolgen over de beslissing van de KNVB om de wedstrijd tegen Willem II gewoon door te laten gaan. De hekkensluiter had een verzoek tot uitstel bij de bond ingediend, wegens een groot aantal coronabesmettingen in de selectie.

De KNVB wees het voorstel af, waardoor PEC en Willem II vrijdagavond 'gewoon' de Eredivisie hervatten. PEC-technisch directeur Mike Willems is niet te spreken over het besluit. "Zoals de situatie nu is, hebben we net elf spelers om op te stellen", foetert hij tegenover De Telegraaf. "Maar hebben we op de bank alleen maar jeugdspelers en jongens, die normaal gesproken niet op de bank zouden moeten zitten. We vinden dat de gezondheid van spelers voorop moet staan."

"Nu hebben we spelers op de bank die na een wekenlange afwezigheid één keer hebben meegetraind en jongens die net corona hebben gehad", vervolgt Willems. "Dat vinden wij onverantwoord." Willems maakt duidelijk dat de KNVB niet inziet wat de gevaren zijn als de wedstrijd wel doorgaat. "We hebben het hier wel over een gevaarlijk virus, waar je heel voorzichtig mee moet zijn met het oog op mogelijke hartproblemen."

Eerder op de donderdag maakte de KNVB bekend dat de wedstrijd doorgaat en dat er op de wedstrijddag voor het laatst naar de situatie gekeken wordt. De bond wijkt niet af van de richtlijnen af en laat de wedstrijd doorgaan als PEC twaalf veldspelers en een keeper beschikbaar heeft. Wanneer het aantal besmettingen bij PEC opnieuw is toegenomen, is het mogelijk dat het duel alsnog verzet wordt.