Helmond Sport hoeft alsnog niet te spelen, KNVB beraadt zich op verdere stappen

14 januari om 12:03
Laatste update: 14 januari om 13:50

De KNVB heeft alsnog een streep gezet door de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd FC Emmen-Helmond Sport. De Brabanders kunnen een nauwelijks representatief elftal op de been brengen en spraken donderdagavond al de intentie uit om niet in de bus naar Drenthe te stappen.

Trainer Willy Boessen had tijdens de eerste wedstrijd van 2022 maar drie veldspelers (!) op de bank zitten tegen FC Dordrecht, maar in de tussentijd werd de situatie op De Braak nóg nijpender. Helmond Sport zou maar tien veldspelers en twee keepers tot zijn beschikking hebben, maar werd geacht om toch nog in actie te komen. Nadat de nummer zestien van de competitie aangaf dat het weigerde om te spelen, is de wedstrijd alsnog uit de planning gehaald.

De KNVB blijft er echter bij dat alle absenties bij Helmond Sport niet alleen door een corona-uitbraak komen. De voetbalbond beraadt zich op vervolgstappen. 'Door de combinatie van positief geteste én geblesseerde spelers voldoet de club niet aan de richtlijn om wedstrijden vanwege corona uit te stellen', benadrukt men in een statement. 'Hiervoor worden de reglementen gevolgd die zijn opgesteld. De komende weken wordt duidelijk wat er met de wedstrijd gebeurt.'

Of en wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is dus nog niet duidelijk. Eerder deze week werd de wedstrijd FC Dordrecht-Jong AZ over het weekend heen getild en naar de maandagavond verplaatst, vanwege de vele besmettingen bij de gasten.