Dokter nam telefoon Coremans niet op: 'Achteraf maar goed ook, bizar eigenlijk'

14 januari om 13:21

Zijn beruchte kopstoot in de uitwedstrijd tegen FC Groningen was lange tijd het laatste wapenfeit in de Eredivisie voor Tim Coremans. De doelman liep in de tussentijd een zware knieblessure op en maakte na twee jaar pas weer zijn rentree, nadat hij serieus had overwogen om te stoppen.

De derde doelman van Sparta moest op 11 december opeens aan de bak tegen sc Heerenveen, nadat Benjamin van Leer uitviel in de warming-up. Eén jaar daarvoor zag hij het niet meer zitten, aangezien hij maar niet verlost werd van zijn slepende knieblessure. "Ik dacht in die periode serieus aan stoppen", blikt hij terug in gesprek met RTV Rijnmond. Door een gelukkig toeval kreeg hij alsnog energie: Coremans wilde een MRI-scan inplannen, maar de dokter nam zijn telefoon niet op. "Achteraf maar goed ook, want daardoor moest ik het aankijken en werd het plots tóch beter. Heel bizar eigenlijk."

Aanvankelijk sloot hij achterin de rij achter Maduka Okoye en Van Leer aan, maar na lang wachten kwam zijn kans er alsnog in Heerenveen. "Rondom die wedstrijd kon ik er nog niet echt van genieten, maar dat heb ik de voorbije weken alsnog wel gedaan. Dit is waar je het allemaal voor doet, dat lange revalidatietraject en die blessure schoten dan ook nog regelmatig door mijn hoofd."

Aangezien Okoye voorlopig nog actief is op de Afrika Cup, is het goed mogelijk dat Coremans zondag tegen SC Cambuur opnieuw gaat keepen. "Heel reëel, denk ik. Mijn grote doel is om dit in ieder geval zo lang mogelijk vast te houden. Ik zie het als een mooie kans om Sparta te laten zien dat ze de optie in mijn contract (dat na dit seizoen afloopt, red.) moeten lichten."