Ajax moet langer wachten op Bergwijn: 'Ik heb hem dit weekend nodig'

14 januari om 16:27

Steven Bergwijn zit dit weekend op de bank wanneer Tottenham Hotspur het opneemt tegen Arsenal. Dat heeft manager Antonio Conte laten weten, die wederom niet wilde bevestigen dat de aanvaller mag vertrekken uit Noord-Londen.

De North London Derby is een wedstrijd op zich en dus doet Conte er alles aan om een zo sterk mogelijke selectie op de been te brengen. Op een persconferentie, opgetekend door football.london, zegt hij dat Bergwijn daar ook toe behoort. "Hij is een speler die terug is van een blessure en nog niet honderd procent fit is, maar ik heb hem wel nodig op de bank. Hij moet erbij zijn."

Daarnaast is Son Heung-Min geblesseerd geraakt en dat vergroot de speelkansen voor het Ajax-target. "Ik heb hem gevraagd of hij kan spelen tegen Arsenal, omdat hij een belangrijke optie is nu Son geblesseerd is. Op dit moment hebben we met Harry Kane en Lucas Moura maar twee aanvallers en daarna komt Bergwijn al."

Het is niet duidelijk wat deze uitspraken betekenen voor Ajax, dat Bergwijn graag vast wil leggen als vervanger van de naar Shakhtar Donetsk vertrokken David Neres. Een eerste Amsterdamse bod van ongeveer achttien miljoen euro werd afgewezen door Spurs.