Interne wapenstilstand bij Groningen: 'Mark en ik zitten er verschillend in'

14 januari om 22:29

Danny Buijs denkt dat de vertroebelde relatie tussen hem en technisch directeur Mark-Jan Fledderus de reden is dat zijn contract niet verlengd wordt bij FC Groningen. De resultaten en zijn kwaliteiten als trainer zouden daar buiten staan.

Fledderus wilde weinig kwijt over zijn beslissing om na dit seizoen niet verder te gaan met Buijs. De trainer zelf was een stuk openhartiger. "Ik ben niet achterlijk, dus voor mij kwam het nieuws niet als een donderslag bij heldere hemel", zegt hij tegen Voetbal International. "Je voelt dingen aankomen, want je werkt al langer met elkaar."

De relatie tussen trainer en technisch directeur zit niet helemaal goed. "Ik heb het gevoel dat ik niet zozeer weg moet vanwege de manier waarop we het hier de afgelopen jaren met zijn allen hebben opgepakt, maar dat het wat meer te maken heeft met het feit dat Mark en ik er wat verschillend in zitten. Als personen en hoe we naar de club kijken. Soms is dat goed, maar je moet als trainer en td op veel vlakken ook een twee-eenheid zijn."

Dat stelt Buijs niet te zijn met Fledderus. "Het zit hem in kleine dingetjes. Ik werk liever met een kleine groep, anderen hebben liever een bredere selectie. Dat zijn dingen waar je over spart en als je op een gegeven moment geen stap verder komt, dan is het hun goed recht om een andere trainer te zoeken. Daar sta ik heel simpel in en dat heb ik Fledderus ook gezegd."