Buijs niet verrast door Groningen-besluit: 'Het begon direct met de mededeling'

Buijs niet verrast door Groningen-besluit: 'Het begon direct met de mededeling'

22-12-2021 17:06
33

Danny Buijs is niet verrast door de mededeling dat zijn contract niet verlengd wordt. Het evaluatiegesprek werd door de clubleiding van FC Groningen naar voren geschoven. 

Het was de bedoeling dat er in de winterstop geëvalueerd zou worden, maar Buijs kreeg van de clubleiding de vraag om eerder om tafel te gaan. Dat gebeurde na de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo. Inmiddels is de uitkomst van het gesprek duidelijk: het contract van Buijs wordt niet verlengd. "Het gesprek begon direct met de mededeling. Ze waren tevreden over wat ik gedaan heb en dat ze er ook alle vertrouwen in hadden dat we het goed konden afsluiten", zegt Buijs tegen RTV Noord.

"De argumenten waarom ze niet verder willen zijn wat mij betreft ook niet zo relevant. Het heeft er wel mee te maken dat een trainer en een technisch directeur een echte twee-eenheid moeten zijn. Het is niet zo dat we helemaal niet met elkaar overweg kunnen, want dan waren we al eerder uit elkaar gegaan. Maar we zijn geen echte twee-eenheid. Het is ook zijn goed recht om deze keuze te maken", zegt Buijs daarover.

Buijs hoopt het seizoen met Groningen goed af te sluiten. "Ik zat hier ook eerder dan de huidige directie. Toen ik kwam, zat de club in een moeilijkere situatie en zij zijn later gekomen, daarom vind ik dat ik verdien om door de voordeur naar buiten te kunnen. Op sommige moeten moet ik nu wel even slikken omdat ik weet dat ik over een paar maanden vertrek uit een omgeving waar ik me gesteund en gewaardeerd voel. Na het gesprek heb ik Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde (technisch directeur en algemeen directeur, red.) een hand gegeven en ze fijne feestdagen gewenst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s