Arnesen bevestigt Feyenoord-transfer: 'Ongelooflijk wat die jongen laat zien'

Arnesen bevestigt Feyenoord-transfer: 'Ongelooflijk wat die jongen laat zien'

Gepubliceerd: zaterdag 15 januari 2022 om 10:40za 15-01-2022 om 10:40

Frank Arnesen prijst zich bijzonder gelukkig met de transfer van Patrik Walemark naar Feyenoord. De technisch directeur van de Rotterdammers is net als trainer Arne Slot enthousiast over de kwaliteiten van de twintigjarige Zweedse buitenspeler.

Walemark speelde tot zijn achttiende voor het kleine Qviding, waarna BK Häcken hem een kans gaf. Daar veroverde hij al snel een basisplaats. "Om in zijn tweede seizoen te exploderen", zegt Arnesen tegen Voetbal International. "Eigenlijk is het ongelooflijk wat die jongen laat zien, want in feite heeft hij helemaal geen opleiding gehad."

In 29 duels op het hoogste niveau was Walemark goed voor negen goals en acht assists. "Hij heeft een goede techniek en een verfijnd linkerbeen", stelt Arnesen over de rechtsbuiten. "Patrik is een stilist. Voor ons is dat belangrijk, want ga even na: we hadden nog geen linksbenige spelers voorin, hè? Bovendien kan hij ook als nummer tien uit de voeten."

Ook Slot is onder de indruk. "Arne is gek met hem", weet de Deen, "en ik kan dat begrijpen. Net zoals Cole Bassett past hij in het profiel en beleid dat we nu voeren: jonge, talentvolle spelers die zich kunnen doorontwikkelen, het team beter maken en ook nog eens waarde vertegenwoordigen."

Feyenoord betaalt naar verluidt 3,25 miljoen euro voor de Zweedse jeugdinternational, die eerder ook in beeld was bij Ajax. "Die zoeken een paar categorieën hoger", zegt Arnesen over de concurrent. "die denken aan Steven Bergwijn. Voor ons onhaalbaar, maar we zijn blij met Walemark."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws