Dortmund verrast door uithaal van Haaland: 'Ik begrijp het niet'

15 januari om 12:13

Borussia Dortmund is verrast door de verbale uithaal van Erling Haaland. Volgens directeur Hans-Joachim Watzke wordt de 21-jarige Noor helemaal niet onder druk gezet om een beslissing te nemen over zijn toekomst.

Haaland beet vrijdag na de 5-1 zege op SC Freiburg van zich af, maar Watzke snapt niet waar de frustratie van de topspits vandaan komt. "We zetten hem helemaal niet onder druk. Er staan op dit moment geen gesprekken of afspraken gepland, dus ik begrijp het niet", zegt hij in de Westdeutsche Allgemeine Zeitung. "Als club kun je niet wachten tot mei, dat begrijpt hij ongetwijfeld. Als professional moet hij snappen dat je op een gegeven moment over de toekomst moet gaan praten."

Watzke benadrukt dat de relatie met Haaland goed is. "Erling is een spontaan mens en bovendien nog een jonge jongen. Dat is geen probleem. Ik heb een geweldige relatie met hem, maar hij moet ook een beetje begrip hebben voor onze situatie." Haaland ligt nog tot medio 2024 vast bij Dortmund, maar naar verluidt kan hij komende zomer voor een bedrag tussen de 75 en 90 miljoen euro vertrekken. Hij wordt in verband gebracht met tal van Europese topclubs.