Haaland hekelt handelswijze Dortmund: 'Betekent dat er dingen gaan gebeuren'

Haaland hekelt handelswijze Dortmund: 'Betekent dat er dingen gaan gebeuren'

15-01-2022 07:35
23

Erling Haaland speelde vrijdagavond een belangrijke rol in de 5-1 overwinning van Borussia Dortmund op SC Freiburg. De Noorse topschutter nam twee goals voor zijn rekening, maar haalt na de wedstrijd uit richting zijn werkgever. 

Dortmund zou Haaland onder druk zetten om een beslissing te nemen over zijn toekomst, terwijl hij daar zelf nog niet over na wil denken. "De laatste zes maanden heb ik besloten om daarover niets te zeggen, uit respect voor Dortmund. Maar de club begint me nu onder druk te zetten om een beslissing te nemen", vertelt Haaland in gesprek met Viaplay. "Het enige wat ik wil is voetbal spelen. Maar Dortmund wil dat ik nu een beslissing over mijn toekomst neem."

Haaland zit helemaal niet te wachten op de druk die hem vanuit Dortmund wordt opgelegd. "We zitten midden in een drukke periode met veel wedstrijden. Ik wil alleen maar voetballen, maar dat kan ik op deze manier niet." De Noorse spits zal - mede omdat Dortmund dat wil - binnenkort een beslissing nemen. "Het betekent dat er dingen gaan gebeuren. Ik wil me eigenlijk focussen op het voetbal, want dan ben ik op mijn best. Niet wanneer er andere dingen spelen in mijn gedachten."

Er wordt de laatste weken veel gesproken over de toekomst van Haaland. De Noor staat nog tot de zomer van 2024 onder contract in het Signal Iduna Park, maar heeft naar verluidt een clausule in zijn contract waarmee hij na dit seizoen voor een bepaald bedrag kan vertrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie