Slot weigert Berghuis-vergelijking te maken: 'Dan wordt de verwachting te hoog'

15 januari om 21:09
Laatste update: 15 januari om 21:29

Feyenoord doet deze winter goede zaken op de transfermarkt, vindt Arne Slot. De oefenmeester is blij met de aanwinsten Cole Basset en Patrik Walemark, die respectievelijk overkomen van Colorado Rapids en BK Häcken.

Slot geeft hoog op van Walemark, een twintigjarige voorhoedespeler. "Hij is een creatieve aanvaller. Een linkspoot ook, die hadden we nog niet in onze selectie", zegt de 43-jarige trainer in gesprek met ESPN. Technisch directeur Frank Arnesen zou Walemark hebben vergeleken met Steven Berghuis, al wil Slot zich niet wagen aan die uitspraak. "Zo'n type is het, maar het gevaarlijke aan die vergelijking is dat de verwachting te hoog wordt. We denken wel dat we met hem een hele goede speler hebben binnengehaald."

Bassett wordt door Slot geïntroduceerd als een speler met 'een groot loopvermogen'. "Hij is relatief jong (twintig, red.) en kan een goal maken. Voetballend moet hij nog wennen aan het spel in de Nederlandse competitie, maar zijn voorwaarden zijn goed." 

Feyenoord zag Mark Diemers (Hannover 96), Christian Conteh (FC Dordrecht), Francesco Antonucci (FC Volendam) en Aliou Baldé (Waasland-Beveren) vertrekken, waardoor een dubbele versterking welkom was. Zaterdagavond treft de Stadionclub met Vitesse Riechedly Bazoer, die ook in Rotterdam-Zuid op de radar staat.