Beukema 'te lief' voor Jansen bij AZ: 'Mag misschien wat brutaler zijn'

17 januari om 07:31
Laatste update: 17 januari om 07:37

Sam Beukema hoopt op korte termijn een basisplaats af te dwingen bij AZ. De centrumverdediger was tegen Fortuna Sittard voor het eerst trefzeker in de Eredivisie en is tevreden over zijn ontwikkeling in Alkmaar.

Beukema kreeg de kans om zich vanaf de aftrap te laten zien, door een blessure van Bruno Martins Indi. Binnen het kwartier kopte hij AZ op voorsprong in Sittard. "Ik had vooraf al een goed gevoel over vandaag, ik voelde dat hij weleens zou kunnen vallen", zegt hij in gesprek met ESPN.

Hoewel Beukema vorig seizoen een ijzersterk seizoen beleefde bij Go Ahead Eagles, lukt het hem nog niet om vaste basisklant te zijn bij AZ. ESPN-verslaggever Hans Kraay junior vraagt de verdediger of hij niet te lief is voor trainer Pascal Jansen. "Ik mag misschien nog wel wat brutaler zijn, ja."

"Maar ik weet ook dat ik geduld moet hebben en dat ik jongens voor me heb die ook wat meer krediet hebben vanuit vorig seizoen", gaat hij verder. "Maar het klopt wel dat ik wel wat meer en sneller had willen spelen natuurlijk. Ik probeer gewoon elke dag mijn best te doen en keihard te werken. De trainers zien dat ook. Op dit soort momenten moet ik het laten zien. Ik denk dat ik vandaag wel goed op de deur heb geklopt."

Mede dankzij de treffer van Beukema won AZ met 1-2 bij Fortuna Sittard. Door de zege is het gat tot nummer drie Feyenoord nog vier punten.