De kogel is door de kerk: Vilhena verlaat Krasnodar op huurbasis voor Spanje

17 januari om 19:58
Laatste update: 17 januari om 20:56

Tonny Vilhena is tot het einde van het lopende seizoen speler van Espanyol. De nummer elf van La Liga huurt de 27-jarige middenvelder van het Russische FK Krasnodar. 

Vilhena heeft de medische keuring in Barcelona doorstaan en laat Krasnodar na een dienstverband van twee jaar tijdelijk achter zich, maakt Espanyol op de clubkanalen bekend. De Catalaanse club heeft een koptie tot koop bedongen in de deal, waardoor de oud-Feyenoorder wellicht zijn laatste wedstrijd voor de Russische club heeft gespeeld.

De defensieve middenvelder was een vaste waarde bij Krasnodar, maar wilde graag vertrekken om zich met het oog op het WK in Qatar in de kijker te spelen bij Louis van Gaal. In november 2018 speelde hij zijn laatste interland, al zat hij wel bij de voorselectie van het Nederlands elftal voor het afgelopen EK. Even was er sprake van een mogelijke terugkeer naar Feyenoord, maar de Rotterdammers grijpen mis. Vilhena speelde sinds 2019 bij Krasnodar en beschikt nog over een contract tot medio 2024 in Rusland.