'Geen Rotterdam, maar Barcelona: Espanyol sluit huurdeal met Krasnodar'

'Geen Rotterdam, maar Barcelona: Espanyol sluit huurdeal met Krasnodar'

Tonny Vilhena werd deze winter nog gelinkt aan Feyenoord, maar de middenvelder gaat zijn loopbaan in Spanje vervolgen. Dat meldt Voetbal International. FK Krasnodar heeft een akkoord bereikt met Espanyol over een verhuur, inclusief optie tot koop.

In Rusland werd al gesproken over onderhandelingen tussen Krasnodar en Espanyol. Nu meldt VI dat er een akkoord is tussen de twee clubs: Vilhena gaat de rest van het seizoen op huurbasis in Barcelona spelen, terwijl Espanyol ook een optie tot koop bedongen heeft.

De Nederlandse middenvelder wilde naar verluidt graag vertrekken uit Rusland, om zich weer in de kijker van bondscoach Louis van Gaal te spelen. In de winter staat het WK in Qatar namelijk op de rol en daar wil Vilhena graag bij zijn. Een terugkeer bij Feyenoord lijkt daarmee definitief van de baan.

De Rotterdammers informeerden bij Krasnodar naar de Nederlandse middenvelder, maar al snel werd duidelijk dat een transfer niet haalbaar was. Vilhena heeft nog een contract tot medio 2024 bij Krasnodar. In 2019 vertrok de vijftienvoudig international naar Rusland, voor die tijd was hij actief bij Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s