AC Milan loopt averij op tegen laagvlieger, Lozano grote man bij winnend Napoli

17-01-2022 20:54
10

AC Milan heeft voor het eerst in zes wedstrijden weer verloren. Spezia, waar Jeroen Zoet negentig minuten op de bank zat, was met 1-2 te sterk in San Siro. Concurrent Napoli won wel: op bezoek bij Bologna wonnen I Partenopei met 0-2.

AC Milan-Spezia 1-2
Met Zlatan Ibrahimovic aan de aftrap zou de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Spezia een tussendoortje moeten zijn. Hoewel er bij rust geen vuiltje aan de lucht leek, ging het in de slotfase helemaal mis. In de blessuretijd van de eerste helft zette Rafael Leão AC Milan met een bekeken lobje op voorsprong. De ploeg van Thiaggo Motta legde zich niet neer bij een verlies en kwam na ruim een uur via Kevin Agudelo op gelijke hoogte. Een remise leek het maximaal haalbare, tot Emmanuel Gyasi in de zesde minuut van de extra tijd (!) nog meer zout in de Milaneze wonden strooide.

Bologna-Napoli 0-2
Om in het spoor van koploper Internazionale en nummer twee AC Milan te blijven, moest Napoli winnen van Bologna. Op volle oorlogssterkte kwamen de bezoekers amper in de problemen tegen de nummer dertien van de ranglijst. Hirving Lozano was de grote man aan Napolitaanse zijde. Hij nam beide goals voor zijn rekening. Door de zege van Napoli en de zeperd van AC Milan bedraagt het gat op de ranglijst tussen beide grootmachten nog twee punten.